sobota, 15. maj 2010

Sobota

... je prav hecen dan. Če ga polovico prespiš, je vikenda že praktično konec. No, odvisno, kako si se imel prejšnjo noč. Hm … pa tudi odvisno od tega, kaj imaš v planih za sobotni večer. In kot je o njem že rekel Woody Allen: Biseksualci imajo dvakrat več možnosti, da prijetno preživijo sobotni večer. Je pa tudi res, da je odvisno, ali si študent ali ne: pri nas študentje hodijo ven v sredo, torek in četrtek, … v petek so po mestu srednješolci, yuck! Pa tisti študenti, ki ostanejo v Belem mestu.

Ampak a ni krivično, no?! Si priden čez teden, delaš kaj prostovoljnega dela še v soboto če dan, zvečer se greš »podružit« ali pa samo padeš v posteljo in – VOILA! – tu je nedelja. Nedelja je pa itak zadnji dan pred ponedeljkom, je pa brezveze, da se dela.

No, k sreči sem prespal samo polovico sobote. Ampak pol sem bil še priden in obesil perilo, zložil starega, pomil posodo, potelovadil, ta-daaaa, pa je ura 14, še preden se je dan sploh začel. Ob 18h me čaka neka izobraževalna projekcija, še dobro, da zanima tudi očeta, da greva lahko skupaj in imava nekaj quality time-a, nato grem do dečve, še dobro, da me pride tja iskat najboljši prijatelj, da greva pol v kino po sto letih. In čisto slučajno so se nekaj menili tudi eni zelo dobri kolegi, da bi tudi šli v kino – evoga! Pa naj kdo reče, da počivam: obdelal bom prijatelja, punco, fotkota in kolege, vse v eni polovici dneva!

Samo, šment, kdo bo pa mene obdelal? Oziroma, kdo bo obdeloval študijsko gradivo? Ker če bom danes preveč socialno priden, … se bo jutri tudi začel prepozno … Ob 14h v nedeljo je itak kosilo, po kosilu ne smeš študirat, škodi srcu in možganom, ja, v nedeljo zvečer je pa skoraj večji greh, da delaš (za šolo), kot v petek!
Zdi se mi, da sem preveč priden. Bi si ga moral vzet bolj na uizi?

Ni komentarjev: