torek, 14. avgust 2012

Še pomnite Islandijo? Tukaj je Francija ... pod Hollandom!

Preko Petra Zlodeja, ta preko Petra Mrgole:

Koliko časa je Holland predsednik Francije? Dobra dva meseca. Tako dolgo,ja, da o Franciji Evropski in Slovenski mediji sploh ne poročajo več. Tudi Janševa vlada omenja zgolj še Merklovo, pa čeprav ji je tudi v Nemčiji padlo zaupanje na zgolj 33%. Naši še vedno govorijo o Grčiji in Španiji, Francija
in Islandija sta TABU!

Holland pa je v 2 mesecih naredil:
  100% je ukinil vsa protokolarna vozila , jih dal na licitacijo, izkupiček pa namenil za izgradnjo infrastrukture večjih, do zdaj neurejenih predmestij. Objavil je dokument, ki vsebuje 12 alinej, kjer vsem državnim podjetjem ukinja službena vozila. Holland je prepričan, da si vsak poslovnež, ki letno zasluži 600.000€ ali več, brez težav lahko sam kupi avto. Če tega ne naredi je škrt, nesposoben ali pokvarjen in takih ljudi državna podjetja ne potrebujejo. Pozor. S tem je prihranil 345 milijonov €, ki jih bo do 15.avgusta letos investiral v nove raziskovalne inštitute sodobnih tehnologij in, spet POZOR, zaposlil 2560 mladih nezaposlenih razvojnih znanstvenih raziskovalcev. A si predstavljate Vizjaka, da bi se moral peljati s svojim avtom? Si predstavljate Janševe in Pahorjeve kadre, da izgubijo službene limuzine? Ali da bi vlada kakšno spodbudo zaposlovanju mladih, izobraženih?

  Da je zavrnil vpis fiskalnega pravila v ustavo je edino znano širši javnosti, ker je to pač neumno, je pa za 75% zvišal, z urgentnim predsedniškim dekretom, davek vsem družinam, ne osebam, katerih neto prihodek letno presega 5 milijonov €. S tem denarjem, ne da bi se dotaknil državnega proračuna, je LETOS zaposlil 59.870 brezposelnih izobraženih kadrov, od tega s 1. julijem 6900 in 1. septembrom še 12.500 učiteljev in profesorjev v državnih izobraževalnih ustanovah.
Pa spet POZOR!. Cerkvi je ukinil podporo v višini 2,3 milijarde €!!!, s katerimi je RKC financirala privatne liceje in šole, s tem denarjem pa bo izgradil 4500 otroških vrtcev in 3600 Osnovnih šol, ne zasebnih!!!! Žiga Turk bi mu najraje zalepil usta in ga razrešil! Ljudomila pa se križa in prosi boga, da se kaj takega ne bi zgodilo pri nas!

Uvedel je davčne olajšave na področju »bonus kulture«, na primer knjižnic, tisti pa, ki bi zaposlili najmanj dva nezaposlena diplomirana profila, pa bi bili davka celo oproščeni. Žiga Turk je že ves prepoten!
Ukinil je vladne in državne časopise /ala Demokracija, Reporter/, revije, fundacije in časopisne hiše. Nadomestil jih je z društvi oziroma zadrugami, ki bodo spodbujale razvoj podjetništva z večjo dodano vrednostjo. Černač se je že skril v Postojnsko jamo!

Bankam, ki omogočajo razvoj domačega gospodarstva bo dal olajšave, bankam, ki se ukvarjajo samo s transakcijami denarja pa bo povišal dajatve. Šušteršič, dobro jutro, vam zveni zelo futuristično? Kar ugasnite računalnik, po kosilu ni pametno brati česa takega, lahko bruhate!

Znižal je plače vsem vladnim uradnikom za 25%, parlamentarcem za 33%, ostalim državnim vodilnim zaposlenim ,ki zaslužijo več kot 800.000€ letno pa za 40%!! S 4 milijardami prihranka bo financiral socialno kategorijo. Matere samohranilke bodo tako imele za prvih pet let starosti otroka ugodnosti, ostale, z nekoliko starejšimi otroki pa 3 leta. Dobivale bi redni zajamčeni dohodek, ki pa ni 500€, kot pri nas.
Vse zgoraj našteto se ni dotaknilo niti z 1 centom državnega proračuna!!!

Šokantni podatki, ki se jih boji cela Evropa, Janša pa si že nekaj časa z veliko rjuho briše mokro plešo. In rezultati: inflacija se ne povečuje, produktivnost in konkurenčnost pa se je prvič po treh letih začela zviševati.

Zdaj se sprašujem, ima kdo med poslanci Peterletova kokošja produkta, da to prebere v parlamentu, je kdo, ki si upa sprožiti enake postopke v totalno obubožani Sloveniji, kjer vsi vladni ukrepi vodijo v neizbežen propad dežele? V dveh mesecih je Holland naredil za Francijo, kar naše vlade nikoli ne bodo, ker nočejo. Pri nas vodi politika v neizbežno podrejenost Slovenije tujim državam in res je čas, da ljudje glasno pokažemo, kam sodi naša politika.

BOŽO ŽABJEK

6 komentarjev:

Rok Novak pravi ...

Ne bom rekel, da kateri od teh ukrepov ne bi bil smiseln tudi pri nas, ampak slika, ki jo slikate le ni čisto iskrena. Hollande ni neka veleuspešna svetinja. V začetku pravite kako Nemčija ni uspešna Francija pa bojda je... Iz kje, prosim, vlečete ta zaključek? Nemčija je po današnjih podatkih, v tem četrtletju, ponovno zabeležila rast BDPja, Francija po drugi strani že tretje četrtletje zapored nima rasti. Vredno pa je morda pogledati tudi zahtevano obrestno mero obveznic, tako Nemčije kot Francije. Vse namreč kaže, da gre zaenkrat nemškemu gospodarstvu bolje kot francoskemu. Ampak ponavljam, to ne pomeni, da kakšen od omenjenih ukrepov ni dober, pravim le, da je tole popolnoma pristransko in nekritično napisano. Skoraj kot bi človek bral kakšnen reporter/demokracijo ali pa na drugi strani mladino :).

Aljaz' pravi ...

Moram reci, da se strinjam z precejsnjim delom komentarja.

Ko sem bral napisani sestavek do konca, je kar precej ... napadalno in populisticno napisan. Glede na to, da se gibljem v univerzitetnih krogih pa mi osebno precej manjkajo reference in citati, saj g. Bozo navaja precej podatkov, brez vira.

Glavni namen objave (in sirjenja, tudi po FB) je ustvarjanje klime, "da se da, ce se hoce" in opozarjanje na nekatere stvari, ki se dogajajo, pa o njih negativno-senzacionalisticno naravnani mediji ne porocajo (dovolj).

Podrobnejsih fiskalnih podatkov o Nemciji in Franciji sam nimam in jih trenutno tudi nisem iskal. Me pa zanimajo, tako da, ce je kje lahko berljiv, pregleden vir.. ga prosim posredujte.
Lp, A

Rok Novak pravi ...

Heh, jaz sem skušal povedati, da je tudi zgornja objava precej "negativno-senzacionalistična". Nisem pa sprva opazil, da pravzaprav ni vaša, ampak samo objavljate pismo nekoga drugega.

Moje (precej skope) navedbe je v teh dneh, ko so ravno prišla ven poročila za to četrtletje, možno najti komentirane v kopici tujih in domačih virov(STA, Dnevnik, Planet Siol, The Economist...). Kje bi pa človek preveril vse kar je zapisal g.Žabjek pa ne bi vedel, verjetno ravno nezamudnega načina ni.

"Natančnih" podatkov o fiskalni situaciji teh držav tudi sam nimam. Na splošno pa o tem precej redno poročajo pri Financah. Kakšen poljuden članek pa uide tudi Delu in Dnevniku. Sam pa rad kdaj preberem še kakšen tuj vir, toliko, da se ne omejim na trenutno razpoloženost slovenskih medijev, ki, roko na srce, res niso vedno najbolj zanesljivi.

Aljaz' pravi ...

Ja, sem ravno včeraj nato bral v
Dnevniku drugo stran "debate".
(http://24ur.com/novice/svet/slovenski-politiki-ucite-se-od-francoisa-hollanda-ali-pa-raje-ne.html)

Zares sem hvaležen za vaš komentar. Želim si, da bi bilo več bralcev/gledalcev, ki bi spremljali več kot samo "lokalne" medije.. Svet bi bil bolj uravnotežen, upam.

Rok Novak pravi ...

Večina še domače bolj pavšalno spremlja :).

Se pa absolutno strinjam, manjka obveščenosti, manjka kritičnosti in predvsem, manjka angažiranosti. Ljudje namreč še vedno ne razumejo (ali pa nočejo razumeti), da je za uspešno demokracijo potrebno aktivno državljanstvo. Le tako lahko potem našim parlamentarcem "izstavimo račune", takrat ko je to potrebno. S tem pa seveda ne mislim kakšnih neciviliziranih (pa tudi nekonstruktivnih) "kockanj" parlamenta, ampak mislim kritično sodelovanje in soustvarjanje pa tudi ponujanje alternative takrat, ko stara politična garnitura nima odgovorov (slednje, žal, postaja vedno pogostejše).Aljaz' pravi ...

"še vedno ne razumejo (ali pa nočejo razumeti), da je za uspešno demokracijo potrebno aktivno državljanstvo."
Tole je pa zelo lepo povedano.

No, mislim, da sva debato nekako zaključila, za konec oz. nadaljnje internetno udejstovanje pa tale link, ki me je pozitivno presenetil včeraj zvečer (vredno ogleda):
http://www.youtube.com/watch?v=I6sPCSJu31U&feature=share
oz. še FB stran: https://www.facebook.com/israellovesiran