ponedeljek, 12. marec 2012

Slovenski davki! Ajme meni.

Sploh nisem vedel, da je toliko davkov na kupu. Ampak, ko ti jih nekdo malce bolj razdela (v spodnjem primeru N.Z.), človeka kar malo stisne v želodcu, grlu in še kje. (Recimo v pesteh.)

Lekcija iz demokracije: najprej folk podkupiš z denarjem, ki jim ga vzameš z davki, in ko ga po vseh vzpenjačah in mostovih in stadionih zmanjka, jim po obrokih jemlješ še preostalo in jih jebeš na vsakem koraku.

Tole vas čaka po diplomi: do 41% davka na dohodek (ko denar zaslužite), 20% (8.5% za hrano) davka, ko denar zapravite, (in mnogo več, ko ga natočite v avto, saj od 1.2 EUR na črpalki sam bencin stane malo čez 50 centov, ostalo nagrabi država: http://cekin.si/clanek/za_dom_in_druzino/bencin-je-drag-veste-zakaj.html ). Sledi davek na kapitalske dobičke (20%), če ste varčevali in vlagali, in 40%, če ste na borzi trgovali z izvedenimi papirji, prihaja še davek na nepremičnine (davek, da lahko živite na tistem, kar ste kupili iz že visoko obdavčenega zaslužka), in na koncu vam vsako leto inflacija odškrne nekaj % od plače in privarčevanega (se sešteva leto za letom).
Vse skupaj znese med 65 in 85%, odvisno od režima varčevanja/zapravljanja.

Zaradi okoljevarstvene mode v fosilna goriva prišteješ mednarodni davek na CO2, ki mu uradno rečeš nacionalna kvota. S temi vsotami nato države in podjetja trgujejo.

Ko vse to ni dovolj, dvigneš kazni. Prometne in administrativne. Potem dvigneš sodne in upravne takse (za storitve, za katere javna uprava že dobi denar iz vseh zgoraj naštetih davkov in trošarin). In če se še vedno ne dvignejo k uporu, si izmisliš pe kakšen nov davek, po možnosti okoljskega, saj gre lažje po grlu.


Krasni novi svet ;-)

lp N

 V odgovoru na sporočilo, obvestilo študentom Biotehniške fakultete, da je mestno redarstvo začelo talat listke pri nas na faksu (tam, za ograjo, koder parkirajo zaposleni, torej tam, kjer parkirajo študentje fakultete in obiskovalci)...

Ni komentarjev: