ponedeljek, 20. avgust 2012

Menjava politikov in Volovja reber (Gure)

Iz maila:
Pozdravljeni člani Koalicije za Volovjo reber,
Že dolgo se nismo oglasili, zato bo tale kratka novička »osvežujoča«. S Tomažem Jančarjem sva se 8. avgusta sestala z državno sekretarko za okolje ga. Marjeto Peterlin v zvezi s primerom Volovje rebri. Do sestanka je prišlo na našo prošnjo, ki smo jo naslovili na g. ministra Bogoviča maja in še enkrat julija 2012. Na sestanku so sodelovali še dr. Silvo Žlebir, direktor ARSO in g. Mladen Berginc z MKO.
  Sestanek ocenjujemo kot uspešen. Na poldrugo uro dolgem sestanku je ga. Peterlin izkazala velik interes, da se seznani s problematiko varovanja narave na Volovji rebri, argumente za ohranitev smo predstavili jasno, opozorili smo tudi na odgovornost ARSO pri sprejemanju ključnih odločitev.
  Obenem smo dali jasno vedeti, da okoljevarstveno soglasje zakonito ne more biti sprejeto, čemur je seveda oporekal direktor ARSO, ki je skušal zadeve okrog pravnih postopkov zamegliti. Verjamemo, tako je vsaj zatrdila ga. Peterlin, da bodo podrobne informacije s sestanka prišle tudi do ministra Franca Bogoviča.
  Lep pozdrav, Gregor

Ni komentarjev: