sreda, 8. junij 2011

"SO WAS RED"

Ne morem si pomagat, pač je Shawshank Redemption res en najbolj kul filmov. Sploh, ker ne samo, da igrajo vsi verjetno, pa da ima glavno vlogo Tim Robbins (mnogi se ga morda spomnijo iz filma o Einsteinu (I.Q.), k je poziral za fizika, da bi očaral Meg Ryan, Einsteinovo (Walter Matthau) hčerko;)
Zanimivo je, da sta bila oba posneta oz. nosita letnico 1994. Ha, kot mnogi udeleženci slovenske odprave na Jamboree 2011.

No, fino je tudi, ker so lepi kadri, zanimiva zgodba, ki je zaokrožena celota, poleg tega sta pa v en tram vrezana dva stavka: "Brooks was here" in pa:
"so was Red".
Zakon. Glejte, ne bo vam žal.

...
In ko sem že pri letu 1994. Kot poje Sinatra in po njem Robbie: "... It was a very good year..." Kajti istega leta so luč kinematografov ugledali tudi: Tom Hanks v Forrest Gump-u, pa ajde, Tim Allen je 'posnel' The Santa Clause, ki se itak vrti vsak Božič. Ko smo že pri ta hecnih, tudi Jim Carrey in Jeff Daniels sta bila pri tabutastih z Dumb & Dumber-jem, Keanu Reeves in Sandra Bullock sta se gledala v Speed-u, Samuel L. Jackson in John Travolta pa sta med drugim nosila jamajške kratke hlače in citirala biblijo v Pulp Fiction-u. Pol so bli še drugi filmi (in to kopiram samo iz strani iMDB, torej gre samo za ameriške filme, čeprav stran trdi, da je pač internet movie database. Huh.), kjer so se pokazali kaki Ethani Hawki pa Winona Ryder, pa Kremenčkovi so prišli, pa take fore.
 
Aja, pa Disney's The Lion King, ki mislim, da je še zmerom najdonosnejša risanka vsehhhh časov. (Ne vem, kako je s Shrekom. Ah, ne - Wikipedia pravi, da ga je Nemo prehitel. Pa čeprav z eno miceno plavutjo.) 1994 RULZ!

Ni komentarjev: