sreda, 18. julij 2007

he's commin', 'arry!

V noči iz petka, 20. na soboto, 21. bo po celem svetu izpuščena (mu a ha ha) Harry Potter and The Deathly Hallows.
Za vse, ki pač živite v Pod*** neki - Harry Potter, kot najuspešnejša knjiga tega ali prejšnjega stoletja, s tem domnevno zaključuje svojo pot, ki jo je začela Pisateljica Joanne Keathling Rowling (J. K. on wikipedia) v svoji glavi, na vlaku med dvema postajama v angliji. ...
Fancy a ride? Wanna be as rich as - heck - RICHER than the Queen? ;)

And you ask, WHY in the world is it so popular? Sloveniji jo je pač zagabil (vsaj za moje pojme) TOP SHOP. ("Harry je zakon!" Blaaaghk!) Brez veze. Resnica (vsaj za nekatere) ostaja, da je HP pač knjiga, in kot vse ostale, tudi ta ponuja nekakšno obliko eskapizma, bega pred realnostjo. Pač radi pobenemo v svet, ki je na las podoben našemu, give or take a few casted magical spells and creatures:)
Če se kdo izmed vas smeji - filmi, filmi, filmi, telenovele, filmi, pc games, WORLD OF WARCRAFT ... har! vse to je eskapizem, in čisto isto je, kot Harry Potter.

Z edino možno razliko, da če bereš, da eskapiraš ali zgolj uživaš, se s tem še izobražuješ - če NIČ drugega, bogatiš svoj besedni zaklad in bralne sposobnosti ... npr. Harryja bo bralo 5 miljonov ljudi prvi vikend, ko bo izšel, v angleščini! ... Kakšna promocija za jezik, huh?


Oh, in napovednik: hedonizem je gibalo napredka človeka. My own personal theory.:)

Mladinska knjiga v Ljubljani bo svoja vrata odprla ob 1.00 am v soboto, 21. 7. Harryja bo moč dobiti do razprodaje zalog oz. če imaš rezervacijo pač, ko prideš, stal bo pa 29€ in drobiž. (Zjutraj seveda MK normalno dela.)

4 komentarji:

You'll see me in your dreams! pravi ...

Aljo Baljo!! Kako je s tabo? :)

Ej, ce ces komot gremo na roller coasterje skupaj, sam oglasit se mores kej! Sicer sem pa presenecena da spremljas moj blog (ali kakroli pac je to, kar pisem)...:)

papa :)

Valerie pravi ...

Hey!! dont really now wot ure talking bout on this one, buti have some things to say bout HP.
1. Wow, loved the movie and loooved Luna, she`s amazing! one of my all time favs.
2. Cant wait for the book, just 2 days left!!!
3. And this one has nothing to do with HP. My brother is in Europe at the mo, traveling and wandering, when and where do u think can be a good id for u to meet him at the jam?? let me no so i can tell him!
ps. been tryin to call u thru skype but i cant!! Any ideas y??
luv always esnayo!!!
val*

Nadja Zlender pravi ...

Harry je zakon!

Aljo pravi ...

A je to sploh vprašanje? :)
Lp vsem, A