četrtek, 28. junij 2007

Spyz ... pa ne tista spice od Dune-a

Ker pa sem jaz ful glasen, ko je govora o korektnem poročanju, and media independence + source gathering, sem preden sem dal tole (FBI 2 restrict student rights) semle gor, še check-iru, če je npr. sploh res, kdo je dal to ven, ... TOREJ - ni čisto čisto tako. Zadeva navoljo v PDF formatu.

(sej je samo 11 strani, a vseeno: pazite pri adobe-u - velik RAM-a gre ...)

Zadeva je precej shirshe zastavljena in ponuja cel nabor raznih zadev, katerih smoter je, če sem sploh prav dojel (kar verjetno ni mišljeno, da bi) izboljšanje produktivnosti in počutja posameznika na delovnem mestu in posledično verjetno gospodarstva. Ja, pol pa piše, da naj bi javljali v counter-intelligence (CI)centre ... vojski, vladi, mornarici:) Hm hm ... [... Y.M.C.A. ... FBI = The Village people?]
Je pa spet res, je nekdo reku, da so "pametno" prevajali zadevo iz priročnika za mornarico, civilna združenja, vojsko, vlado, parlametarne delavce, ... In nekako se strinjam z njim, ko pravi - They just don't translate very well from, say, a factory building a B-2 bomber, to a biology research lab at Wassamadda U. Perhaps they might apply to senior faculty...but not to junior assistants or students at any level. Gee, I wonder why?
No, presodite sami - lahko da sem premalo preveril .. Googlajte "FBI to restrict student freedoms" in voilla.

Kakorkoli že, upam, da je malo ljudi, ki imajo v rokah politično in gospodarsko moč oz. bodočih takih in podobnih akterjev, k ne bi vedeli iz kje oz. katere knjige prihaja Big Brother. BB in Nigeria? Yaa valda!? Chepraw - v sLOVEniji je tudi bil ... Upam, ker na vratih Dachaua piše N'oubliez jamais - Never forget. II. svetovno vojno smo čitno že ... Tudi dvojčka Kaczynski, predsednik Lech in oopsi - predsednik vlade Jaroslaw, eee, poleg Che-che-ni-je (CheCHe-ni-je več, heh), kaksnega vprašanja o Cypru, IRI, Španijo in baske rajš pustmo, eee, Francoski student-friendly zakon tudi, eee, hm, Janša in Sanader eee, Rupla rajsi ne, tudi Kucan in Drnovsek nista zgledna ... politika. Aja - politika. Aja, pol je pa vse tole normalno. /.../ Bah.

It will always stay at - we have the power: to do nothing and to do something. Če stvari pustimo politikom - shit will happen. In zdej si tega, pri povezavah kapitala, politike, CERKVE (halo, vera - nej gredo vsi brat spet ne-editirane knjige zgodovine) in osebnih prepričanj + gonji za kapital in prestiž ... enostavno ne moremo več privoščiti. The whole world is at stake, for Chrishtof's sake!
Aja, pa - if you haven't seen the documentary The Corporation - do it.
Naš veliki brat so, Ironično, Velike Corporacije. /// Kdo gradi Dubaj? In kakšni so otočki The World? Halllooooo?

Ni komentarjev: