ponedeljek, 18. januar 2010

Karte ... kokice ... in ... 300-€-ska očala ... in HARIBO:)

Važn, da je HARIBO
  No, zadnjič (beri: ta petek) smo šli z mojimi tamalimi od tabornikov v kino - gledat nič drugega kot AVATARJA. Vse lepo in prav, ampak: 
  • Najprej je treba it po kokice (CHECK)
  • Nato greš v še eno fakin vrsto, za fakin 3-D očala.
  • "Ok," si rečeš, "sej grem vendar gledat film v 3D ... 3D očala so 'sort of a prerequisite'." Ampak za ta očala morš dat en evro. E N   E V R O. En. Cel. (Un kovanček, no, k piše "1" gor.)

      Pol greš not, se usedeš, ampak NEEEE! Zakaj bi si lahko dal gor očala, za katera si plaču (in jih boš mogu na koncu vrnit), če pa jih morš najpri pucat, ker
  • so totalno zapacana.
  •   Ok, ok, DON'T PANIC je pisalo že na Štoparju. No, pol, ko imaš do konca spucane šipice. ("Pismu, še neki je levo zgori. Pa desno... better .. ne, še tole ... tole ... aja - to je praska. Ok. Kaaaj?)

    Gledaš film (in ker si ga, kot pravi freak na filme, seveda že šel gledat pred 14 dnevi, v normalni tehniki, obnemiš.. Wait, this is wrong:
  • Čist pretemno je vse skupaj.
  • Tako temno, da za moje pojme pretehta 3D tehniko. In šaltaš - med 3-D in blurr-D ... pretemno ... pre 3-D-jasto (ker so tri slike skupi dane in zamaknjene v barvah).   Res škoda, ker je bilo tako temno. Ker Pandora je res huda in so se maksimalno potrudili. Škoda. Dobra stran je, da sem
  • lahko šel brez problema ven po ene "HARIBO-je" in dal še tazadn dnar:)
    Čisto pri koncu filma pa je clo
  • en prizor, vreden 3D očal:
  • ko letijo semena 'of the home tree' naokoli in dejansko misliš, da so pred teboj (ali pa vsaj znatno bližje od ekrana).

      Hehe. Na koncu smo stali v vrsti pri izhodu (en portir in en varnostnik G7 (dejansko) čekirata, ali folk daje špegle nazaj. And since I was feeling a bit 'off', sem šel pobarat, "Ej, um ... kaj pa, če nočeš dat špeglov nazaj?"
    - "Morš jih dat. Ker so 300 €."
    - "Aja, aha. Ja pol pa OK ane. Hvala."
    - "Mphm!"

      Pa smo šli. Novim dogodivščinam na proti. (V bistvu se je takoj začela naslednja, ker smo morali it stat v vrsto (ta petek sta se res cela Ljubljana in okolica odločili, da bosta prišli (kaj, pač dvojino uporabljam!) v kino) - tokrat za McDonald's. Jao. In pol kao, da se gremo ven usest, ker je not prevroče (fantje vsi v bundah "Slečte jih." "Ne, gremo raj ven, ker je vroče tle." "Ooookeej..") ... ampak itak zuni ni blo placa in smo hitr skipnl nazaj do naše prejšnje, stoječe mize.
      No, avantura je bila ta, da se je ena mama od tamauga, 'a designated driver' ponesreč napila v službi (en 'surprise party' ob odhodu sodelavca so imeli) in ni hotla pelat.
    "Jah, super - sej je Krištof (avto, op. a.) res car, ampak tak car pa spet ni! Kaj pa zdej?" (Blo nas je 7.)
      Pa smo klicali Blaža. Pa je pršu, model. Iz Viča. Car.
    Hvala, Blaž.

    2 komentarja:

    Sandi Pušnik pravi ...

    očala v xpandu so polarizacijska... V koloseju je pomoje the same. Včasih so pa res uporabljali tehniko barvnih filtrov

    Aljo pravi ...

    Ej, možn. V bistvu, kot pravim, se na tehniko baš ne spoznam in iskreno rečeno sem bil pri dveh filmih razočaran, filmih, ki sem jih gledal v razmaku 3h ali 5h let, ... in sta me od-navdušila.
    Kar se mene tiče, ne grem več gledat še 10 let nobenega 3D filma. Škoda dnarja. Totalno.